<< Nieuws
 • Scooterdiefstal voorkomen?

  Scooterdiefstal voorkomen?

  Er worden tegenwoordig weer enorm veel scooters gestolen, dit is voor de eigenaar uiteraard enorm frustrerend en vaak kost het je ook heel veel geld. In 2019 zijn er in totaal meer dan 6.000 brom- en snorfietsen gestolen alleen al in Amsterdam en omstreken zijn in 2019 zo’n 1.150 brom- en snorfietsen gestolen.

  Het gaat dan meestal om “jonge” scooters die net 1 of 2 jaar oud zijn. Van alle gestolen scooters zijn Piaggio en Vespa het meest in trek bij scooterdieven, andere merken die veel gestolen worden zijn onder andere SYM en Kymco.  

  Terugvinden  

  Van alle gestolen scooters werden er in 2019 zo’n 1.917 teruggevonden en in Amsterdam werden er afgelopen jaar 400 scooters teruggevonden dat is zo’n 35% van alle scooters, dit percentage stijgt elk jaar. Bijna 40% van alle scooters die worden teruggevonden worden binnen 24 uur opgespoord dit heeft alles te maken met de track en trace systemen die tegenwoordig op de markt zijn. Wanneer je bij jouw verzekeringsmaatschappij aangeeft dat er zo’n systeem in jouw scooter zit krijg je bij veel verzekeraars een korting op jouw verzekeringspremie.     
    

  Voorkomen        

  Kettingslot      

  Je kan natuurlijk het best proberen te voorkomen dat jouw scooter gestolen wordt door de scooter altijd ergens met een kettingslot aan vast te zetten. Veel scooters worden gestolen doordat de dieven de scooter op een aanhangwagen of in een busje zetten, zo hebben ze alle tijd om het kettingslot door te slijpen. Probeer de scooter dus altijd vast te zetten aan straatmeubilair of een hek, en doe de ketting altijd door het achterwiel. Zorg er voor dat je jouw scooter vastzet met een kettingslot die minimaal het ART3 keurmerk heeft, deze sloten zijn uitgebreid getest en hiermee kun je de scooter verzekeren tegen diefstal.

  Alarm

  Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden om de scooter te beveiligen, een alarm laten inbouwen is een hele goede optie. De dieven kijken liever verder wanneer ze een scooter zien staan waar ze een alarmlampje zien knipperen. De meeste alarmen hebben een startonderbreker dit maakt het voor dieven lastiger om de scooter snel mee te nemen, daarnaast schrikt het geluid dat het alarm maakt uiteraard ook af.  

  Stuurslot & Schijfremslot 

  Ook een antirobos/stuurslotkabel is een extra manier om diefstal te voorkomen, het slot wordt op de scooter gemonteerd en geeft de mogelijkheid om de scooter heel snel te beveiligen, ideaal wanneer u de scooter maar een paar minuten parkeert. Houdt er rekening mee dat de scooter alleen verzekert is tegen diefstal wanneer deze bij de diefstal ergens aan vaststond met een kettingslot of ander ART gekeurd slot. Daarnaast is een schijfremslot ook een goede optie, deze sloten zijn meestal ook ART gekeurd en zijn makkelijker dan een ketting slot. Helaas heb je dan alleen niet de mogelijkheid de scooter aan iets vast te zetten.


  Toch nog vragen?

  Neem dan gerust Contact op!