<< Nieuws
  • Snorscooters in A'dam - Helmplicht

    Snorscooters in A'dam - Helmplicht

    Vele van u heeft het waarschijnlijk afgelopen tijd al gehoord.. het is helaas officieel.

    "Snorscooters in Amsterdam moeten per 8 April 2019 naar de rijbaan met een helm"

    Dit heeft de gemeente vastgelegd in een besluit dat eergisteren in de Staatscourant is gepubliceerd.

    Al sinds 2011 doen Amsterdamse wethouders pogingen om snorscooters, scooters die begrensd zijn op 25 kilometer per uur, naar de rijbaan te verplaatsen en hun verplicht een helm te laten dragen.

    Telkens weer komen er nieuwe redenen om dit er door heen te drukken, tot op heden is dit nooit gelukt. Echter moeten wij allen het er nu toch aan geloven en binnenkort een helm dragen binnen de a10.



    Waar moeten de snorscooters een helm dragen?

    Dit is op bijna alle wegen in Amsterdam binnen de A10. Echter moeten de snorscooters niet op alle wegen rijden. Op de wegen waar dit niet mag worden voor April borden geplaatst met de tekst: "Snorfietsen niet toegestaan." 

    Uitgezonderd zijn de fietspaden langs drukke autowegen, zoals de Wibautstraat, de De Ruijterkade en de Stadhouderskade. Hier mogen de snorscooters vanaf april nog wel op het fietspad rijden.

    Een van de voorstanders van de nieuwe wet en regelgeving, de Fietsersbond had het liefst gezien dat de maatregel ook buiten de ring werd ingevoerd. Volgens Dijksma is het op de fietspaden daar relatief minder druk en gelden de nieuwe regels niet.



    Wat gebeurt er als ik als snorscooter hier geen helm draag?

    Met de helmplicht neemt wethouder Sharon Dijksma nu het besluit om snorfietsen per 8 april volgend jaar te verbieden van het fietspad. Wie het verbod na die datum overtreedt, kan een boete krijgen van 95 euro.

    Is er al een nieuwe snor scooter omkeurings mogelijkheid?

    Nee. Helaas hebben ze bij het invoeren van deze nieuwe regelgeving nog niet gedacht over een vernieuwde omkeurings mogelijkheid. Momenteel kan dit bij RDW alleen is dit proces nog niet geoptimaliseerd. 

    De ombouwkeuring kan 2 uur in beslag nemen.
    Ook moet de keuring worden uitgevoerd bij het testcentrum van RDW in Lelystad (ombouwkeuring).

    Is na de keuring alles akkoord, dan stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen een kentekencard met de juiste gegevens per post.

    Hiernaast komen nog de kosten van een nieuw kenteken, de scooter door ons van te voren laten opvoeren naar de snelheid van een brommer en hem in nieuwstaat brengen.
    RDW controleert namelijk naast de nieuwe constructie snelheid ook de gehele staat van de scooter. Hier wordt dan ook gelet op dezelfde punten als bij een wok status


    De kosten van deze herkeuring...

    Van te voren is niet te zeggen wat de keuring precies gaat kosten. De RDW rekent een uurtarief voor een technische keuring en daarnaast kosten voor het baangebruik, de hal, het apparatuur, het geluidmeetvlakte apparatuur en administratie. (Tarieven 2019 RDW)

    Wel weten wij dat deze kosten behoorlijk hoog kunnen uitvallen en hopen wij dat hier verandering in gaat komen. 


    Nog meer vragen?

    Neem gerust Contact met ons op. Wij adviseren en helpen u graag! 

    U kunt ons ook gelijk bellen op 020 337 54 89, mailen via info@Deboscooters of langs komen bij:

    Debo Scooters
    Schinkeldijkje 10
    Loods 11
    1432 CE Aalsmeer

     


     

    Helaas officieel?

    Ja wij zijn ons als scooter zaak goed bewust van de voor en nadelen. Echter zijn wij ook van mening dat onze klanten op deze manier erg worden benadeeld. De meeste die op een snorscooter rijden hebben hiervoor gekozen om niet helm plichtig te zijn en de lagere snelheid voor lief nemen. Dat deze wetgeving na jaren van verzet er toch door is gekomen doet ons pijn maar is helaas niet meer te veranderen.

    Wij doen er alles aan om meer duidelijkheid te krijgen betreft de herkeuring. Om op deze manier toch onze klanten die dagelijk voor woon/ werk/ studie verkeer toch op hun snor scooter naar/door Amsterdam moeten. 


     

info@deboscooters.nl
Pechhulp nodig?
Vragen?